details normontwerp

Documentnummer:Ontw. NEN 8012-1:2023
Type:NEN
Commissie:Installatievoorschriften, lage spanning
Commissie naam:363064
Recensie gepubliceerd:woensdag 28 dec 2022
Einddatum commentaartermijn:zaterdag 1 apr 2023
Categorieën:
Contact email:saskia.neuijen(at)nen.nl
Scope van het normontwerp:

Deze norm geeft aan op welke wijze elektrische leidingen en glasvezelleidingen kunnen worden gekozen om, volgens de voorschriften van afdeling 2.9 van het Bouwbesluit 2012, het ontwikkelen van brand en rook te beperken.

Deze norm beschrijft hoe door de keuze en toepassing van leidingen met de juiste brandclassificatie ervoor kan worden gezorgd dat brand en rook zich niet snel kunnen ontwikkelen langs constructieonderdelen van een te bouwen bouwwerk. Hiermee kan worden voldaan aan de functionele eis voor het beperken van brand- en rookontwikkeling zoals is gesteld in artikel 2.66 van het Bouwbesluit 2012.

U kunt commentaar geven op elke sectie van dit normontwerp bij de betreffende sectie. Algemeen commentaar op het normontwerp kunt u bij de titel invoeren.

Alle commentaren worden gecontroleerd door een webmaster. Dit om misbruik, bijvoorbeeld onacceptabel taalgebruik of ongewenste reclame, te voorkomen. De webmaster beoordeelt en verandert de inhoud van uw commentaar niet. Ook corrigeren wij geen spel- en stijlfouten.

Een overzicht van uw commentaar kunt uw benaderen via 'Mijn profiel' (rechtsboven in uw scherm).

Normontwerpen op papier/digitaal kunt u verkrijgen via de normshop op www.nen.nl.