details normontwerp

Documentnummer:Ontw. NEN 7250:2021
Type:NEN
Commissie:353059
Commissie naam:Bouwkundige aspecten van zonne-energiesystemen
Recensie gepubliceerd:dinsdag 4 mei 2021
Einddatum commentaartermijn:zondag 1 aug 2021
Contact email:remco.vroegop(at)nen.nl
Scope van het normontwerp:

NEN 7250 geeft prestatie-eisen en (verwijzingen naar) beproevingsmethoden voor de bouwkundige aspecten van zonne-energiesystemen als geïntegreerd onderdeel van, of als los element op, dak- en gevelconstructies van gebouwen.

Deze norm gaat niet in op de product/prestatie-eisen van het zonne-element zelf of andere noodzakelijke systeemonderdelen (zoals omvormers, bekabeling en dergelijke). Deze norm stelt uitsluitend prestatie-eisen aan het zonne-energiesysteem als geheel in zijn bouwkundige toepassing. Voor de onderdelen waaruit het systeem is opgebouwd, gelden de vigerende normen.

Fotovoltaïsche elementen die zijn uitgevoerd als beglazingselementen, vallen niet onder het toepassingsgebied van deze norm. Voor montage van dit soort elementen in houten, kunststof en metalen kozijnen zijn de eisen van toepassing die aan normale beglazing worden gesteld.

U kunt commentaar geven op elke sectie van dit normontwerp bij de betreffende sectie. Algemeen commentaar op het normontwerp kunt u bij de titel invoeren.

Alle commentaren worden gecontroleerd door een webmaster. Dit om misbruik, bijvoorbeeld onacceptabel taalgebruik of ongewenste reclame, te voorkomen. De webmaster beoordeelt en verandert de inhoud van uw commentaar niet. Ook corrigeren wij geen spel- en stijlfouten.

Een overzicht van uw commentaar kunt uw benaderen via 'Mijn profiel' (rechtsboven in uw scherm).

Normontwerpen op papier/digitaal kunt u verkrijgen via de normshop op www.nen.nl.