details normontwerp

Documentnummer:Ontw. NPR 8313-1
Type:NPR
Commissie:Kantoor en schoolmeubilair
Commissie naam:302 010
Recensie gepubliceerd:woensdag 29 jul 2020
Einddatum commentaartermijn:zondag 1 nov 2020
Categorieën:Consumentenzaken
Contact email:astrid.dehaes(at)nen.nl
Scope van het normontwerp:

Deze praktijkrichtlijn geeft aanwijzingen om een circulaire inrichting te realiseren van administratieve ruimten, kantoren en leeromgevingen.

Hierbij maakt de richtlijn gebruik van relevante onderdelen uit geldende Europese normen. In deze praktijkrichtlijn betekent ‘inrichten’: ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen geschikt maken voor ontmoeten, overleggen, presenteren, pauzeren en (beeldscherm-)werkzaamheden verrichten. Hieronder valt onder andere het volgende meubilair: bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, vergaderstoelen, banken en fauteuils, akoestische wanden en room-in-room-oplossingen, bijbehorende werkplekaccessoires en onderwijsmeubilair. Veel van de informatie in deze norm is tevens toepasbaar voor het inrichten en gebruik van zogenoemde thuiswerkplekken.

U kunt commentaar geven op elke sectie van dit normontwerp bij de betreffende sectie. Algemeen commentaar op het normontwerp kunt u bij de titel invoeren.

Alle commentaren worden gecontroleerd door een webmaster. Dit om misbruik, bijvoorbeeld onacceptabel taalgebruik of ongewenste reclame, te voorkomen. De webmaster beoordeelt en verandert de inhoud van uw commentaar niet. Ook corrigeren wij geen spel- en stijlfouten.

Een overzicht van uw commentaar kunt uw benaderen via 'Mijn profiel' (rechtsboven in uw scherm).

Normontwerpen op papier/digitaal kunt u verkrijgen via de normshop op www.nen.nl.